vineri, 22 octombrie 2010

Ca tot suntem muritori...



Unde altundeva decat in Romanica poti trai mereu senzatii tari? Si atunci cand senzatiile tari sunt date de subiectul moarte, e si mai cool.
Mda, am o frica enorma de moarte. Nu mi-o pot justifica intru totul. Probabil frica mea e legata strict de problema timpului: daca mor si n-apuc sa fac tot ce mi-am propus? Defapt iubesc viata. O iubesc la nebunie, asa prapadita cum e ea uneori, cu bune si cu rele. Si parca nu ar fi suficienta obsesia ca niste muste ma vor papa la o cina romantica la lumina lumanarii ca mai apoi sa si-o traga dragastos si sa-si depuna viitoarele progenituri in bietul meu trup inert, exista destui imbecili pe la noi, asa numitii antreprenori de pompe funebre, care taman cand reusesc sa mai uit de acest subiect deprimant, reusesc sa mi-l reaminteasca!
Mda, despre idiotii astia vreau sa vorbesc. Zilnic ma perind in drum spre birou prin fata unor "boutique"-uri extrem de atractive. Atractive prin morbiditate. Sunt asa zisele show-room-uri ale unor stimati intreprinzatori ce s-au gandit sa vina in intampinarea drumului nostru spre eternitate cu o gama extrem de diversificata de sicrie si alte accesorii. Bun. Am inteles ca trebuie sa se ocupe cineva si de asta, e morbid, dar profitabil. dar sa imi expui in vitrina intr-un mod atat de macabru sicrie de copii, mi se pare sadism curat! In primul rand nu inteleg de ce nu sunt obligati sa-si monteze vitrine fumurii?!? Adica punem vitrine negre la niste amarate de sex-shopuri, ca deh, vede ala micu o mataranga de cauciuc cu baterie si ramane sarmanul cu sechele pe viata... da' retardatilor astora li se permite sa-si afiseze "marfa" la vedere cu nonsalanta si fara strop de sensibilitate! Ca sa nu mai spun de poze funerare, care mai de care mai "frumoase", cu chipul unor copilasi! Ce frumos, nu? In ce tara lu' Papura Voda traim oameni buni? Stam si ne cufurim pe noi sa dosim un prapadit de sex-shop dintr-o pornire meschin-bigota, pseudo crestinism si falsa pudoare, ca ashe-i bine sa ne educam plozii, da' nu-i nicio problema sa ne insiram sicriile de prunci la taraba!!! Bine ca se gandesc unii sa dea legi prin care sa interzica expunerea de vibratoare, costume de latex si alte bile jucause la vedere, da' li se pare extrem de firesc sa permita sicrie la vedere, giulgiuri, lumanari alte cele. Nu-i nimic ca eu va trebui fie sa ocolesc show-roomurile cu pricina atunci cand voi trece cu copilul pe acolo, fie sa ii explic destinatia si utilitatea unui sicriu mititel de culoare crem, frumos lacuit si cu manere aurite! Ce? E ceva firesc pana la urma urmei, nu? ca tot murim odata si-odata, nu? Atunci why fucking not!? Nu? M-am saturat de o tara a absurdului, o tara plina de imbecili moralisti, de maaari ortodocsi, de piosi pupatori de moaste, facatori de matanii si inchinatori la sutanele te miri carui Prea Fericit! Ne vrem verticali? Ne pretindem doldora de etica si cuviinciosi? hai sa fim seriosi! Oricum, inchei subiectul ca incep sa divaghez de la topic si nu asta era ideea.

6 comentarii:

  1. mda,aceeasi veche poveste cu facutul de reclama cu orice pret si fara nerusinare iar in cazul asta mi se pare outrageous sa afisezi in vitrina niste copilasi trecuti in nefiinta ca sa-ti vina tie lumea sa-si ingroape mortii la tine si nu la altii de parca nu tot intre 4 scanduri ajungem toti!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai stau si ma intreb, aici nu exista anumite norme, legi, bla-bla? cat despre comerciantii de sicrie si alte cele, sunt abominabili. parca imi si imaginez discutia dintre vazator si patron:
    -sefu', pe care sa-l pun in vitrina? p-asta de lemn de cires, captusit cu satin pe interior?
    - nu, nu. pune-l p-asta mic ca-i de lux si-i tare dragalas!
    Penibil! sta-le-ar banii-n gat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Treceam si eu pe langa "magazinul" ala de pompe funebre de pe Mosilor. In fiecare zi, timp de un an. Ajunsesem sa-i cunosc bine pe oamenii din poze. Aia morti. Deja nu ma mai gandeam ce reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca pt. sex shop-uri este interzisa expunerea de mat. in vitrina iar geamurile sunt de culoare inchisa, de ce nu se procedeaza asa si in acest caz? Simplu nu s-a sesizat nimeni pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  5. nasterea si moartea fac parte din cotodian. ca si sexul, dealtfel. :) trebuie sa accepti ca aceasta este cultura noastra. pana acum 70 de ani, copiii se jucau pe gramada de gunoi. acum o suta si ceva de ani, mortul ramanea neingropat in ulita. si-apoi civilizatia e chestie care dureaza sute de ani, si e musai sa treaca prin renastere, iluminism, modernism ... noi abia am iesti din feudalism acum 60 de ani si ne vom intoarce curand acolo. :)

    RăspundețiȘtergere