joi, 27 mai 2010

Are You talkin' to me?!?


Credeati ca doar prostii Nu au nimic de spus pe net? Neeeh. Recent am descoperit ca si inteligentii reusesc cu brio sa Nu spuna nimic. Chiar daca o fac intr-un limbaj extrem de elevat, cu fraze simandicoase si intortocheate, pe care oricat le intorci pe-o parte si pe alta, ca pe-un mititel, ajungi uluit la concluzia ca totul este gol de continut, mesaj, forma si fond. E ca o frectie la piciorul de lemn executata de un maseur profesionist. Te incanta ideea ca este un profesionist si nu o maseuza "thailandeza", iti spui ca e meserias si sigur te va vindeca, dar din pacate realizezi ca a frecat masa si nicidecum neuronii tai. Ma scot din minti cei ce-si etaleaza cu inversunare (si in ciuda plebei, ca deh, lumea incepe cu ei, nu cu pulimea) Intelligentia intr-un mod ostentativ, dar searbad si plat. Oamenii astia nu se simt bine daca nu povestesc cu lux de amanunte te miri ce banalitati, care oricum nu intereseaza pe nimeni, cum ar fi: m-am plimbat prin negura realitatii imediate si doi stropi calzi, perfect rotunzi, mi-au picurat sublim pe umar... (in traducere libera: ma plimbam ca fraierul de unul singur in parc si fir-ar ea a dracului de cioara, si-a imprastiat norocul pe umarul meu!), sau: Praga ma astepta cu bratele deschise, muzeele ei incarcate de istorie, teatrele, piatetele, toate ma imbiau sa le trec pragul ca sa imi desfat fiinta plapanda si insetata de cultura... ( adica, you mother fuckin' loser ce n-ai fost in viata ta nici macar pana-n Vascauti pentru ca esti un imbecil, ia aminte la valoarea mea, inchina-te si pupa-mi inelul! Eu sunt marele Ayatolah al tuturor circumvolutiunilor din Univers, sunt so fuckin' smart incat ma uimesc singur si ma felicit in oglinda, dar era naspa ca in teatrele si muzeele alea eram un neica nimeni ca toti ceilalti muritori de rand); sau: ma gandeam la o umbrela, un cocor dansand in neantul cerului, o petala sangerie si la nemurirea sufletului. Ploua, dar eu foram adanc in launtrul eterului, cand brusc m-am trezit...( adica: ma plictisesc atat de tare, nu am nimic de spus, dar las' ca fraierii nu-si dau seama, ca de aia-s fraieri, cu siguranta se vor gasi cativa care sa-mi aprecieze ineptiile, Doamne cat ma plictisesc, ia sa vedem, au tras mustele la miere?, ia mai bag o vrajeala, doua si i-am spart!) si uite asa exemplele ar putea continua. Bine, ideea e ca genul asta de oameni nu au nicio vina in fond si la urma urmei. Sunt liberi sa-si exprime si sa-si etaleze fiinta lor atat de emancipata, sa improaste tot netul cu sangele albastru ce le curge-n vene... de vina sunt cei ce ii incurajeaza si elogiaza si credeti-ma se gasesc destui, dar stiti care-i problema? ca pe toti inteligentii astia, tot prostii ii admira! Iar cand se mai rataceste cate unul mai rasarit prin ograda lor tac ca porcu-n cucuruz, nu suporta nici critica si nici concurenta (nu stiu cine naiba ar vrea sa-i concureze!)

13 comentarii:

  1. off topic: te-am lepsuit: http://vlutic.blogspot.com/2010/05/muzica-si-muzichie.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am boala pe cei care se dau a-tot-stiutori. nu te cunosc, dar vin si iti arunca cu o convingere debordanta ... "nu sti ! uite cum e ...". ma uit la ei cu pacienta si zambesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. aceeasi boala o impartasesc si eu ;)
    in alta ordine de idei, admir oamenii inteligenti, imi plac oamenii culti si am tot respectul pentru ei, dar atunci cand o iau pe aratura dintr-un puseu acut de auto suficienta, ma scot din sarite! din pacate eu nu reusesc sa-i privesc cu pacienta, iar de zambit... nici ca pot! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. si ei sunt ai nostrii,in lumea lor sunt regi,si prin cuvinte elevate vor sa transpuna acelor "oameni mici",sentimentele lor atat de greu intelese.

    RăspundețiȘtergere
  6. asa e! ;) ideea e ca n-ar trebui sa ne confunde cu saltimbancii de la curtea lor imparateasca :P

    RăspundețiȘtergere
  7. stii ce nu inteleg eu.... de ce ii iei in seama pe toti? adica fiecare e liber sa scrie ce ineptii poate pe net, asta nu inseamna ca trebuie luati in considerare, aclamati, aplaudati, comentati etc, etc, etc...
    eu una spre exemplu scriu pt mine ...ca deh e mai usor in epoca asta galopanta sa scriu pe net decat sa pun mana pe pix si hartie... si in genere scriu ce simt, sa ce ma bucura, sau ce ma intristeaza si in genere nu incerc sa creez teorii general valabile ca nu's eu in masura. Nu incerc sa par ceea ce nu sunt si cred ca mai sunt si altii la fel.....

    RăspundețiȘtergere
  8. @Lily, fiecare scrie pentru cine vrea, cum vrea, cand vrea. Exact asta fac si eu ;) si daca iau in seama pe careva, ar trebui sa se simta flatat ;) :)))
    @Sandy Belle (sau imi permiti sa-ti spun Handy Belle?) Te astept cu aparatul de masurat frustrarea, sa mi-l imprumuti si mie dupa ce-l folosesti, ok? De elevat nu reusesc sa ma elevez oricat am incercat, am nevoie de un ascensor. De improscat improsc cu ce doresc eu pe blogul meu. Deduc din cele spuse de tine ca te-ai auto-catalogat ca fiind o persoana elevata si daca te-ai simit jignit/a, pe semne ca faci parte din categoria vizata de catre mine.
    In alta ordine de idei, lasa tu corecturile, nu avem nevoie nici de secretar de redactie si nici de avizul BT. Si ca sa inchei intr-o nota amicala, dispari! Nu avem locuri libere in adunatura noastra de inteligenti!

    RăspundețiȘtergere
  9. inceteaza femeie! tu esti membra a acestei adunaturi de inteligenti, mai! noi te iubim! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Depinde foarte mult de fiecare postare, pentru ca poate pentru unii sunt cuvinte insiruite, dar pentru cel care a scris, sunt trairi reale. Mai cred ca lucrurile serioase trebuie spuse cu acelasi ton, fara multe metafore si epitate, iar lucrurile care iti cer imaginatie si putina traire, au nevoie si de cuvinte spuse altfel.

    Eu am multe posturi prin care incerc sa transmit un anumit mesaj, dar pe care prefer sa le imbrac in cuvinte, ca sa poata fi dezbracate de cine trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimati anonimi, va multumesc ca v-ati ostenit sa comentati pe acest blog, apreciez efortul depus. Cred ca inainte de toate ar trebui sa clarificam cateva aspecte:
    1. acest blog se intituleaza "Retardia", nu "Jurnal roz cu picatele-n dungi", este un pamflet si trateaza dintr-o perspectiva personala anumite aspecte negative ale societatii, precum si fapte sau oameni pe care eu nu ii apreciez si consider ca merita taxati. Este dreptul meu si al oricarui alt om de pe suprafata Terrei sa isi exprime opiniile. Daca doream sa scriu despre toate celalalte lucruri pe care le iubesc, savurez, ador, etc. cu siguranta blogul s-ar fi intitulat altfel. Dar toate aceste lucruri sunt mult prea intime si nu doresc a le face publice. Despre lucruri frumoase ii las pe altii sa scrie.
    2. Nu va obliga absolut nimeni sa cititi, internetul geme de bloguri si va invit sa alegeti dupa pofta inimii. Aici cu siguranta nu veti gasi alte postari decat in acest stil, care va provoaca unora scarba.
    3. "Retardia" li se adreseaza in speta prietenilor mei. Sunt singurii care (cunoscandu-ma) sunt in stare sa ma judece (si de a caror parere chiar imi pasa)si pe care la randul meu incerc sa ii distrez. In rest ma lasa rece absolut orice comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  12. oameni buni,oameni buni,de ce v-ati dezlantuit asa?cu ce drept o judecati si-o puneti la zid in halul asta?nu face decat sa taxeze proastele moravuri fara sa acuze pe cineva personal!
    si oricat v-ar fi displacut,daca tot ne consideram oameni cu capul pe umeri de ce sa folosim expresii precum "cat de scarbita am ramas..." sau "putzi de la o posta"?!!!chiar asa?bun venit in "marea adunatura de inteligenti" :(

    RăspundețiȘtergere