luni, 23 august 2010

Legenda Mucului



Inca din timpuri stravechi, pe cand dinozaurii cutreierau Pamantul, s-a impamantenit un mandru si vajnic obicei pe meleagurile mioritice: scobitul in nas. Mda, va intrebati cum naiba, ca pe vremea lor nu existau oameni si nici maimute care sa practice scobitul. Va explic eu cum: a aparut la un moment dat o noua specie de animale: Adam si Eva care se plictiseau extrem de tare in Rai (v-ati dat seama, Raiul era aici, pe plaiuri romanesti, ca si acum!) ptr ca nu descoperisera sexul (oficial, ca neoficial si-o trageau pe ascuns cand nu era Seful pe faza) si rapusi de plictiseala au descoperit mucul si nenumaratele modalitati de delectare cu acesta prin metoda modelarii. Atunci, tiranosaurus Rex, invidios ca el nu a fost inzestrat cu brate suficient de lungi pentru minerit, a crapat de invidie si uite asa au disparut dinozaurii: de oftica! Odata dinozaurii morti, Adam si Eva s-au putut inmulti in nestire si odata cu progeniturile lor si-au transmis prin zestrea genetica si toate mitocondriile lor, pasiunea pentru scobit in nas, raspandita azi la o scara extrem de larga, unde altundeva decat tot aici, in Rai, adica in Romania evident! Au trecut secole, milenii iar traditia mucului a fost transmisa si respectata cu sfintenie. Ca si orice lucru pretios, si acesta era sa piara la un moment dat, dar vitejii nostri au purtat razboaie grele in numele mucului si-au castigat! De-a lungul istoriei am asistat la o evolutie strasnica a mucului: la inceput a fost mucul pastoral, gen de muc regasit si azi la ciobani plictisiti de pazitul oilor cum ar fi Becali; apoi mucul crestin extras cu evlavie in timpul pomelnicelor ortodoxe sforaitor de lungi, taman bune pentru dezvoltarea acestei arte; apoi a mai fost mucul soldat, facut ghiulea si aruncat in randurile inamice ca si carne de tun (ce sa-i faci, aveam ostile slab dotate in materie de armament: ghioaga si cu mucu') folosit si azi in demonstratii de strada sindicale. O alta specie de muc ce s-a remarcat de-a lungul secolelor a fost si ramane mucul nobil, modelat cu maini albe si gingase de domnita sau degete fine de "grouf" pe care il zarim pe alocuri si-n zilele noastre. la muzeul national puteti gasi chiar un sirag de bilutze facut de insasi excelenta sa Regina Maria. Si lista poate continua... Cert este ca mucul s-a dovedit a fi un frate de nadejde al romanului, un adevarat sprijin moral in vremuri de restriste, cand descumpanit si abatut, romanul sedea stramb si judeca drept cu mucu-n mana! si uita-ne in 2010 alaturi de cea mai de pret mostenire a noastra: traditia mucului si scobitului! Nu exista zare in care sa ma uit si sa nu vad un mandru urmas geto-daco-rroman care sa nu fie cu degetu-n nas! Nu nene. Toti se scobesc: in masina la semafor, pe strada, in magazin, la birou. Evident ca fiecare si-a dezvoltat metode personalizate, dupa fire si stil. Iata-i pe cei mai remarcabili pastratori de traditie:
Soferul de taxi - se scobeste cu lehamite, exact aceeasi lehamite cu care te plimba pe tine pe banii tai, da-i mirosi lui putzeala acra de transpiratie si bonus iti baga si-o manea insotita de-un fum gros de tigare, sa-ti sprijin bicicleta de el, nu alta...
Interlopul - isi chiureteaza narile cu o cruce de doujde kile dah haur, atarnata de dupa "ciafa" de grohozaur in timp ce injura vatmanul ca-i ocupa sinele (pe care i le-a luat ma-sa) cu tramvaiu' si apoi scoate un pistol cu bile de muci si sare sa te-mpuste!
Duduia bine - adica domnita gingasa re-editata, azi cu ceva silicoane in dotare, data bine cu bidineaua pe fata, picioare lungi, parfumuri scumpe, dar care toarce muci rafinati la fuior, pe ascuns, de preferinta in Bamboo.
Parlamentarii - sunt cei mai ferventi sustinatori ai traditiei mucesti! ii vezi cum osteniti de-atata truda-n folosul tarisoarei, abia ca-si mai trag sufletul prin parlament, lipindu-si daca nu balele, atunci mucii de paginile revistelor cu tzatze, dar o fac intru propasirea neamului romanesc!
Acum cu toata criza asta... nu, nu, criza de munci nu e si nu va fi vreodata! Doamne feri'! de-astia putem da la export!... sa reiau: acum cu toata criza asta, cu reducerile de personal in aparatul bugetar, bla, bla, vom asista la nasterea unei noi generatii de scobiciosi de nas: Somerii. Aha, exact ei! Pentru ca ei vor avea si mai mult timp liber la dispozitie, atat de mult incat daca ar fi sa-si uneasca fortele in de-ale scobitului si sa-si contopeasca mucii rezultati vor face un nou sistem solar cu mii si milioane de bilutze!
Eu propun sa ridicam scobitul in nas la rang de sport national, da-o-n ma-sa de oina ca si asa nimeni n-o joaca! Vom lansa acest sport ca pe unul olimpic, vom face si Olimpiada scobitului la noi aici, nu in Beijing (ca oricum la alte Olimpiade abia daca mai culeg cativa fraieri niscai medalii de aur in fizica, mate, IT... rahat, cui ii trebuie infatuati de-astia dajtepti? soareci da biblioteca tocilari si fraieri!), vom atrage investitori, turisti,etc. vor veni cu miile sa vaza cel mai iscusit popor din lume in minerito-scobit! Vom umple panoplia de medalii, vom deveni celebri si pentru altceva decat ptr ceea ce suntem azi: lene, furt, prostitutie, interlopi, ciori, incultura, manele, jeg, maidanezi, droguri, Ferentari.
Ave MUCULUI!

11 comentarii:

  1. noa, vad ca e si asta o metoda de-ati promova blogul, sau cel putin de-ati creste nr de vizionari. priviti commentul de mai sus va rog, daca vreti dati click si pe linkul senderului (ca tot asta urmarea omul...asa ca hai sa-i facem pe plac!) si veti vedea ca blogul e in spaniola sau portugheza sau ce ma-sa o fi. acuma stau si ma intreb ce kkt o fi inteles ala din ce aberez io aci pe limba mea?! Noa, oricum, a ajuns el la concluzia ca am un blog very good. Noa, thanx dude, hope you enjoied it! hope din suflet c-ai inteles tat si c-ai devorat cuvant cu cuvant toate postarile de-ai ajuns la un asemenea calificativ! va rog sa-l aplaudam ptr efortul depus! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. m-as caca pe mine de râs rojicoa, dacă nu m-aș fi pișat deja .. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Na, neamule! Sa vezi si sa nu crezi! Bera din blogul porto-spaniolo-venezuieleano-chilian este facuta din contextul postarii tale, adica din muci alcoolici! Promovare pe dracu! vb ta nu a inteles o iota, dar e tare! S-au uitat pe FOAIA lui ceva blogari si.....poate, poate o sa aiba si ceva clienti.
    Dar sa trcem la mucii nostrii, ai dreptate scobitul in nas este sportul national si international al omenirii, pe unde mergi nu exista ca la un grup de 10 oameni sa nu fie si unul cu deştiul in nas, Îi gasesti la volan,in mizloacele de transport, la carciuma, etc.
    CONCLUZIA: DEGETUL SI MUCUL FAC NARA BUNA, MAREATA, SI BINE CONTURATA!

    Fratilor, sobitiva de zor!
    Face bine la popor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu Roujike draga, hat si io m-as fi kekat pe eu dar eu este ocupat cu modelarea unei brose din muculozauri >:))
    @In Carlig draga, ne vedem acasa si tricotam ceva bilute impreuna? ha? :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Numa biluţe?
    Nu vrei sa facem si elasticul?
    Sau mai bine, lipim faianta cu suoermuc-glue!
    Hahaha!

    RăspundețiȘtergere
  6. La halul in care a ajuns tara asta din toate punctele de vedere ar trebui ca pe drapel sa se brodeze in mijloc un om ce se scobeste in nas!ne-ar caracteriza perfect,nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  7. oho! da' cum nu?! ar fi perfecta o stema cu un muc ;) plus zero neuroni :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Ba io zic ca steagu ala cu gaura de la Revolutie ar fi perfect si-acum. Evident, gaura aia din locul stemei ar fi ajuns la alte metafizici, ca gaura din buzunar, din bugetul tarii, din cur si iaca, acu, din nas...

    RăspundețiȘtergere
  9. :)))))))))) inconfundabil! @Graphite maniac! >:))))

    RăspundețiȘtergere