miercuri, 4 august 2010

Ja kere coliba praleo!



Pacat. Pacat ca Hitchcock a dat coltul de multa vreme. Daca mai traia il chemam in Romanica sa traga niscai inspiratie pe nas pentru Pasarile Reloaded. Sa vaza el invazie la noi, ca nu-i de saga! :P
Stateam ieri pe-o banca-n parc si plimbandu-mi ochii lenes cat sa scanez vazduhul, ce vad? Un cuplu de ciori pe-un stalp. Nu, nu se bransau ilegal la curent, asta o fac deobicei noaptea ;), ci se vorbeau si iata ce ziceau:

- talian bahtali praleo! so mai chi keres mo? cra, cra...
- haoleo, bine bre, ce sa fac, mancati-as ochii, iaca vin de la o tanana! Fuse Base in vizita electorala la noi si-am incins-o de-un dans cu el si cu prima doamna mo! ia uita ce cercei misto avea gagica bre! Mo, is tare hobosita mo de atata campanie electorala, da sa merita mo c-au dat cu pui congelati in noi si avem ce hali trei zile! cra, cra... da' tu so mai chi keres mo?!
- haoleo, is terminat, has mo car! am muncit toata noaptea! vecinii de la coltul strazii erau plecati in uichend si le-am reparat hidroforul, apoi frigiderul, LCD-ul si tat ce era mai dah valoare mancati-as!amu le-am amanetat si da bishtari m-am chefuit cu doua panarame la Million Dollars club! Moama ce misto a fost!
- has mi mij dah bahadur ce esti mo! hapoi te-ai destrabalat ca porcu' si-ai cheltuit bistarii iar cu curvele mo! manca-mi-ai mingeacu' dah rahat ce ejti! Plang puradeii dah foame mo kokar imputit ce ejti! si tu cheltui banii cu zdrentele, ai?!
- meraptuchi , has mo car! ce te-agiti atata fa?! da' cine ma-ta-ti creste futaiurile mo? nu io? ca benga al mic si blond al meu nu e! ia mucles mo!
- haoleo! da' cum poti sa ma acuzi bre d-asa ceva?! Ca doar eram vergina mo la 5 ani cand ne-am luat, mo!
- Da mo, te luai la 5 ani da' dupa te luara toti fa! Ca ma eliberai din Facultate dupe 3 ani mo si ce-am zis mo cand ajunsei acasa sa-mi vad puradeii? Manca-v-ar dada, ca din doi trei ati mai ramas! Mo!
- haoleo Devla moro! hapoi tu nu stiai ca la noi gestatia-i dah 3 ani mo?! Pai de cate ori vroia sa iasa mititelu' aparea un gabor si sa speria ca dracu, da' nu mai iesea! si asa o trebuit sa-l fentez sa iasa mo! am dat cu mititei pe la mija sa-l fentez sa iasa! i-am pus si Gutza, i-am bagat si teveul sa vaza "inima de tigan"... abia cand i-am zis ca are nen'su Marean nevoie de votul lui a iesit! ca se vezi ce simt civic are asta micu mo!
- hapoi stii tu ca ce creste-n curtea mea este tat al meu, mo! :* Fa, Stralucirea mea! cra, cra...
- te iubesc fa!
- jtiu mo! cra, cra...

- Mo, ce ne facem cu criza asta fa? 'Tu-le muma-n cur dah gadjii! mo, ajtia vor sa ne extermine mo! auzi fa ca ajtia ne taie ajutoarili socialii mo! Si ce daca am coliba cu douajdemii de camere? noi stam intr-una singura mo! ca caii stau in living si gainile-n dormitor! adica io fac grajduri si cotete in casa ca sa arate bine curtea, sa nu zice astia ca stricam aspectu' urbanistic si-amu asta-i motiv sa-mi taie subventiile mo? ca cica-s bogat?! toata viata mea am fost ca Iliescu mo! sarac si cinstit! sa mori tu de n-am fost asea!

- e grav dadule, e grav! hai sa ne plangem la Rromani Cris astia. ca suntem discriminati mo! facem si niscai scandal, chemam oteveul si-mi ridic si fusta-n cap sa-mi vaza ajtia mija mo! ce panarama fac cu ei mo!
- da mo, noi este discriminati mo! ajtia nu vor sa ne integram. venira unii de la MISA, ca ce kakat o fi nu stiu. ierea singurii de vroia sa ne integreze, integra-s-ar ma-sa-n absolut de pisheciosi imputiti ce e! Auzi mo, sa facem spirale si spirocheti mo! Fusei la o adunare d-asta odata, da' canci folos! stateau toti in mocaru gol, ce kilu' meu sa mai buzunaresc? Apoi nu mai bine stam ashea la un spirt si cand n-avem ce face turnam plozi fara numar mo? 2 milioane dah cap dah puradel, sa mor io de nu se renteaza! iar lovelele alea date pt munca-n folosu' comunitatii is meritate pe deplin mo! ca dara sa faci puradei pa banda rulanta nu-i tat munca-n folosu' comunitatii fa?! da' cum nu?! in folosu' comunitatii noastre mo! ca-i depasim pe ceilalti fa!

- ejti candriu mo! da asta nu-i bine mo! ca de e noi majoritari, cine kokaru' tau mai munceste-n tara asta sa ne intretina?! noi pa cine mai furam mo!? o sa ne furam intre noi? lasa-i mo sa se-nmulteasca, sa mearga putorile la munca, sa-si plateasca darile la stat, 'tu-le muma-n cur de gadjii prosti! ca in spitale tot ne primesc de ne trateaza mocca, ajutoare tot ne da ajtia ca le sare-n cap ONG-urile si fraierii aia din Europa cu drepturile omului!

- sa mori tu, da' jtii ca ejti dasteapta fa pirando!?  auzi fa, da' noi ce halim in seara asta mo?! 

-haoleo bahadurule, sa nu ma caftesti, da' n-am ajuns in parc azi sa prind niscai ratze, iara lebedele iereau pazite mo!  fusei in intersectie cu ajtia micii la cersit.  lua-i-ar benga dah jegosi de rumani! ceream si noi de-o paine si imbecilii ne dadea mancare! ajtia chiar isi bat joc de noi! Ca dara n-oi manca io resturile lor bre!

- lasa fa, stiu ce halim. ia martoaga de-o macelareste fa! facem salam dah Sibiu din ea!  si ce daca ma filmeaza vecinu mo? face PROteveu audienta mo cu imagini socante, hehehe, muma lor dah bulangii! le dam noi materiale socante! cerem si drepturi de autor mo!

-ca briliant mai ejti mo! ja kere coliba mo!

-hei tu, aia de belejte ochii la noi! Faaa! pune mana si strange cojile de seminte de pe jos imputit-o! uite fa ce mizerie ai facut fa cat am stat noi pe stalp! Ce? comentezi??? da-r-ar foamea-n ma-ta dah rumanca! ce mah? ta iei dah noi mah? te tai mah, iti fac buzunare mah! date-n sloboz de rasista, antisemito, xenofoba!!!! mars la munca loaza!  stai si te uiti la noi cum zace, huh? asta e discriminare! Rromaniiii Criiiis! Rromanii criiiiiis! Ajutooooor!  Ajtia au deschis sezonul la vanat dah ciori! 

12 comentarii:

  1. Asta da bascalie, mo!
    Sunt bengos si fac bistari fara sa fac pic de parnaie, ca deh, il matolesc pe judecator si mucles!
    Cam asa auzi la fiecare pas, nu mai sacapam de ciori, nu-si iau zborul, iar statul nu lasa la liber vanatoarea de croncanitoare, ca tare mi-as lua pusca!
    Ne-am saturat de scursurile astea venite din Asia, zona Indiei, pe post de ROBI. Au ajuns sa ne comande si sa ne faca de ras pe unde zboara!
    Au ca slogan: NICIUN CARTIER FARA CAFTEALA!
    Da aici se naste intrebarea! De ce nimeni nu face nimic?
    Eu cred ca ar cam trebui, altfel….se va naste un nou Hadareni.
    Ne-am cam saturat de …RROM…I!

    Cam atat si sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. hahahahaha!esti bestiala ! ai redat foarte clar realitatea ! :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. hauleo,manca-tz-as! pt ca n-am scapat de ei la timp am ajuns sa fim confundati cu ei peste tot in lume....ca doar suntem ROMani,nu? :~

    RăspundețiȘtergere
  4. da c=grea e taliana asta, mo!nu pricep cit inteleg..

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ziceti de astea!

    Un tigan statea in penultima banca si avea inspectie la scoala. Inspectorii se aseaza in ultima banca. Profesoara pune 1-2 intrebari, tiganul tot cu mana pe sus. In sfarsit il pune si pe el sa raspunda.
    -Spune tigane si tu!
    -Doamna, ce picioare, ce tate aveti!!!
    -Tigane, cum iti permiti, nesimtitule? ai nota 2!
    -Ba, astia cu inspectia, nu mai soptiti ba, daca nu stiti!
    ***
    Moare tiganul batrin, iar fiul auzind ca e mai ieftin sa-l incinereze, se duce la crematoriu:
    -Cit ma costa sa-l ard si eu pe tata?
    -10.000 de lei.
    -Auzi, dar mai in singe, nu merge facut?

    Merge tiganca la teatru. La intoarcere, tiganul o intreaba:
    -Ei, fa,cum a fost:
    -La intrare toata lumea tinea biletele in mana, asa ca l-am scos si io pa a meu. Cand am intrat, un tip mi-a rupt biletul. Am vrut sa tip, da' pentru ca nimeni nu tipa, n-am tipat nici io. Cand ne-am pus jos, s-a stins lumina. Am vrut sa tip, da' pentru ca nime' nu tipa, n-am tipat nici io. La un moment dat, ala de statea langa mine mi-a bagat mana in PI***, am vrut sa tip, da' pt. ca nimeni nu tipa, n-am tipat nici io.
    Tiganul:
    - Lasa asta, piesa, piesa cum a fost?
    - Mult mai MARE ca a ta!
    Cam asa si in viata de zi cu zi!

    RăspundețiȘtergere
  6. astia e ei, mo! eu i-as deporta pe Jupiter, pe toti! cu Rromani Cris cu tot! sunt jenanti 99% din ei si m-am saturat de ei!!!!!!!!!!!! sa-i tina europenii ma-sii si toti de latra pentru drepturile lor! sa-i ia la ei si sa-i creasca! acum tipa ca-s discriminati si persecutati! 'tu-le rasa-n cur! pai de era asa... cum pana mea s-au inmultit? i-am tolerat la nesfarsit si-acum ne sufoca! toate ong-urile si toti imbecilii ce le apara drepturile, sa-i trimita mai intai la munca si pe urma sa emita pretentii! pai ce frantz?! ei au drepturi si noi obligatii?! da-r-ar foamea-n ei! vor bani astia la buget? pai ia sa puna taxa pe cap de puradel, sa vezi ce s-ar imbogati! da' nuuu, nu nene! noi le dam alocatii de 2 milioane pe puradel! bani de spirt ptr parinti! si daca se trezeste careva sa-mi tina mie teoria chibritului pe tema asta, il injur pe tiganeste! m-am saturat sa-i vad navalind spitalele in carduri si sa se trateze pe banii mei platiti ani la rand la casa de asigurari, iar eu cand ajung acolo sa vin cu seringa de acasa, ca vezi Doamne nu mai au fonduri! e bolnav? impuscati-l! e hot, la canal cu el! e criminal? in streang cu el! da' ce facem noi aici? muncim sa-i tinem pe astia-n spinare? noa, hai ca m-am enervat!

    RăspundețiȘtergere
  7. @vraji, uite, am sa scriu traducerea catorva cuvinte tiganesti: :P

    ja kere coliba – du-te acasa
    tanana - dans tiganesc
    talian bahtali – sa traiesti, sanatate
    so mai chi keres – ce mai faci
    mij, mingeac- pi@da
    mocar, kokar - p@la
    has mi mij – manca-mi-ai p@zda
    praleo-frate... si lista poate continua, da' n-am chef sa le promovez lor limba.... >:)))
    Devla moro - Dumnezeul meu
    benga - drac
    sloboz- mu@e
    gadjo – roman
    candriu - ţicnit
    bulangiu - ticălos

    RăspundețiȘtergere
  8. Lumea blogurilor ar fi tare saraca fara tine in ea.Si mult mai putin inteligenta.Si nu glumesc deloc.Sa-mi sara ochii...:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. @In carlig, bancurile-s beton :P ! :)))
    @MyEyesOnyou, e prea magulitor, merci de aprecieri, deja s-a umflat orzu-n mine de mandrie! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Bancurile sunt beton, dar realitatea este trista, suntem etichetati pe unde mergem, in occident, drept tigani! Si asta nu e bine!
    MASURI putem astepta, dar nu se vor LUA!!!
    BRAVOS GUVERNANTI, BRAVOS NATIUNE!
    Sa auzim de bine, poate fara croncanitori(vise)!

    RăspundețiȘtergere
  11. :))))
    esti bestiala! eu n-am gasit niciodata puterea sa mai si rad de faze de genul asta, pe vremea cand steateam in Ro.
    imi scotz palaria, doamna :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Merci, merci stimata doamna! las' ca nici cu matalutza nu mi-e rusine! ;)

    RăspundețiȘtergere