marți, 18 mai 2010

Maculatura de doi bani


Exista multe publicatii (asta asa, ca sa nu le numesc dejectii) care ma seaca. Unul dintre genurile care ma scot din minti sunt revistele pentru femei. Nimic mai abject si mai anost. Cred cu tarie ca au fost inventate tot de catre barbati, dintr-un motiv extrem de simplu: sa invatam cum sa-i slujim mai bine, sa ne dam silinta in a fi un fel de zana cea buna sau wonder woman, care dupa ce-ti serveste o masa copioasa si o partida de sex memorabil, sa se transforme intr-o lada de bere si cel mai bun prieten al tau. Ati comparat vreodata continutul unei reviste adresate femeilor cu cel al uneia adresate barbatilor? Prima: retete, bebe, cachitz, cirobicuta, prajituricuta, fustita, cratitica, parfumici (apropo's, urasc diminutivele), a doua: masini de lux, gadget-uti, femei goale, si mai multe femei goale, extrem de multe femei goale! Scurt si la obiect: noi, niste imbecile carora trebuie sa le explice cineva cum sa calcam pantalonii la dunga sau sa stergem copilul la fund; ei: niste semizei pogorati printre muritorii de rand, ce trebuie proslaviti, tratati regeste cu cele mai reusite exemplare din rasa femeiasca si plimbati in SUV-uri de lux!
Ma seaca toate ineptiile servite pe post de sfaturi despre cum trebuie eu sa ma imbrac, sa-mi tai unghiile, sa gatesc ciulama, sa scot petele de vin de pe haine, sa fiu calma, serviabila, sa-mi puta parul a iasomie cand vine el acasa, cum si in ce pozitie ar fi indicat sa-i stau in pat, ce si cum le place lor....but, who gives a shit!?! that's the question! Pe cand o revista si pentru ei, in care sa-i invatam cum sa nu se scarpine-n zonele intime, cum sa se dezvete de scobitul in nas la semafor, cum sa se flatuleze in surdina si daca se poate inodor in dormitorul conjugal, cum sa isi defriseze zona inghinala si cea axiala, ca sa nu mai avem senzatia ca traim langa niste neanderthalieni?
Unde sunt romanii aia cizelati carora li se adreseaza aceste reviste? nu vad decat ciobani si filfizoni, Ce masini de lux? ce gadget-uri? ce cultura? Eructeaza la fel de zgomotos ca toti ciobanii, poarta tricouri cu burta, marca "Dolce&Cacana", au par in nas si te lasa sa stai in picioare chit ca te vad cu burta la gura!
Ia mai scutiti-ne de atatea sfaturi! Mai bine luati un Hustler cu voi la baie si lasati-ne!

8 comentarii:

  1. haha,ironic si usturator dar si la subiect !mda,toate revistele de femei sunt cu sfaturi pe toate planurile de parca adevarata viata a unei femei incepe odata cu citirea revistei (ca si cititul care s-a inventat de la tiparirea cartilor de la adevarul,incoace)dar...macar revistele pt femei au subiecte practice pe cand alea pt barbati doar cele 2 mari teme profunde care ii intereseaza:femeile si masinile : D

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact. Viata noastra incepe de la manerul cratitei in opinia multora si problema e ca nici nu m-as obosi sa demonstrez contrariul, n-as avea cui. e ca si cum as explica unor cercopiteci teoria relativitatii ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://dragosteaeunbonsai.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. toate's o apa s'un pamant...niste remake-uri dupa "n" francize care privesc un alt gen de civilizatie decat a noastra. Nu tot ce se poarta in alte locuri se preteaza si pe meleaguri mioritice. Ai insa optiunea de a nu arunca banii pe ele, pentru ca asta e nu le poti opri din avantul creator....

    RăspundețiȘtergere
  5. corect. Sincer, n-am dat banii pe ele niciodata, le primeam gratis, doar am lucrat 2 ani pentru o astfel de revista :)))) si uite asa imi etalez ipocrizia, sau nu? ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Fain post! :-) Am cumparat o singura data 3 reviste de genul asta in cei 26 de ani ai mei (pentru ca ma astepta o calatorie de vreo 14 ore cu trenul) si dupa ~2 minute de rasfoit am epuizat toate subiectele "interesante".
    Prima si ultima data...

    RăspundețiȘtergere
  7. cumparati "magazin istoric" oricum sunt si acolo minciuni,ca suntem experti....in facaturi...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Laura, gandeste pozitiv, te-ai ales totusi cu niscai hartie pentru ambalat carnatii ;) dar altceva e mai dureros, in spatele acestor reviste stau de multe ori redactori capabili care isi irosesc talentul pentru salarii mizerabile, in timp ce trustul face averi.
    @plopule, minciuna face parte din noi ;)

    RăspundețiȘtergere