joi, 20 mai 2010

GENERATIA SUNCA


Asist neputincioasa la aparitia unei noi generatii: Generatia Sunca. Din pacate sunt copii si tineri adolescenti. Primii au o scuza, sunt mici si inconstienti iar mamele lor imbecile ii furajeaza cu "vitamina" E (E120, E156... si cine mai stie ce alte porcarii), celorlalti sunt slabe sanse in a le acorda circumstante atenuante, sunt suficient de mari incat sa poata crania si sa aiba grija ce baga in ei. Lasand la o parte scuza unei asa zise mosteniri genetice sau a unei disfunctii hormonale, am sa tratez subiectul dintr-o alta perspectiva: moda matului gros sau cum e sa-ti etalezi bunastarea in chintale de osanza. Am remarcat ca aceasta moda se manifesta cu precadere la o anumita minoritate conlocuitoare pe spatiul mioritic, dar nici cu restul nu mi-e rusine. E trist sa vezi copii de 5 ani cu greutatea unui adult de 25 si e penibil sa privesti tinere orci a caror colaci se revarsa ostentativ peste talia unor jeansi gata, gata sa plezneasca-n cusaturi, pe ele. Daca totul s-ar rezuma aici, as fi relativ pasiva. Dar nu! Zilnic aparitia cate unei pubere obeze reuseste sa-mi violeze retina! Nu doar ca blocheaza un trotuar cu fizicu-i imens, dar si-l expune in toata "splendoarea", valorificat de cate o bluza ciclam cu un decolteu ieftin, covrigi de aur fake in urechi, tone de spoiala pe fata, unghii false de tiranozaur, niste tanga sufocati intr-un dos de vadana ce se itesc chinuit de sub o talie joasa, atat de joasa, incat privita din fata mi-e frica sa nu-i zaresc parul pubian, dar am totusi norc, e acoperit de burta. Trist este ca fetele astea chiar stau bine la capitolul self esteem si nu de putine ori mi-a fost dat sa le vad zacand ca niste nimfe grotesti in bratele unor baieti subtirei cat o rama, striviti de Mig-ul ce tocmai le aterizase fortat in poale! Nu zic, e sanatos sa nu suferi de complexe de inferioritate, dar sa nu te uiti in oglinda defel si sa continui sa ingretosezi muritorii de rand, e grav!
Cel mai grav este sa intalnesti o familie intreaga de astfel de specimene, mama, tata, copii, catel si purcel...bine, porcul are o scuza, doar e porc! Dar restul? Ii taiem si pe ei de Ignat? Si unde crezi ca-i poti intalni? La Zoo? Neeeh! Pe esplanada la Cora, cotropind doua mese la KFC, omorand 10 meniuri family, dar cu Cola dietetica! Langa ei poti zari parcat un carucior doldora de carnati, pastrama, ceafa, antricoate, sa moara neamul de oftica ca iei "are" (nu ma scuz pentru cacofonie) si restul "e" niste amarasteni, fraieri, neam de opincari!
Si uite asa ajung iar sa ma lamentez de semenii mei, eu, o mare pacatoasa care a pizmuit matul gros al unor porci!

14 comentarii:

  1. exceptand faptul ca m-am tavalit de ras ai a dracului de multa dreptate,din pacate!si nu numai ca se complac in untura ce le acopera dar isi mai iau si haine mulate ca sa le sublinieze "talia" si "formele"...trist e k stratul de grasime e depus si pe creier(de unde stim asta?ajunge sa-si deschida gura k grohaitul ne lamureste)

    RăspundețiȘtergere
  2. care creier? cred ca faci referire la cerebel, celalalt este absent cu desavarsire ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva asemanator am scri si eu in partea a 2-a a acestui postElucubraţii: Post decoltat
    Copiii ajung obezi deoarece parintii, in special cei proveniti de la tara, au obsesia ca odrasla lor sa fie dolofana, cu obraji grasi ca sa aiba babele de ce sa ii apuce. Dar daca la tara un copil gras cu greu ramane gras si adult deoarece incepe de mic sa munceasca pamantul si nici nu are atatea tentatii ca in oras, in marile citadele odata ce sunt umpluti cu osanza si obisnuiti sa manance mult sau foarte mult e greu sa ii mai schimbi.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) daaa, citisem mai demult postarea ta si mi-a placut :)
    in rest, ai dreptate, dar ideea e ca macar cei de la tara sunt de la tara, nu stau ei sa priveasca la Tv dezbateri pe teme nutritioniste, multi nici nu au televizor, asa ca ii iert, dar orasenii astia moderni si emancipati...trebuie impuscati.:P

    RăspundețiȘtergere
  5. generatia sunca,este generatia ce se vrea aparuta,interesele sunt mari .

    RăspundețiȘtergere
  6. ce interese dom'le? nu se vand suficient de bine sunca presata si ceafa de porc ?

    RăspundețiȘtergere
  7. dar oare s-ar mai vinde la fel de bine fast-food-urile....

    RăspundețiȘtergere
  8. dar ceaiurile de slabit, pastilele, cremele...

    RăspundețiȘtergere
  9. E un cerc vicios chestia cu fast-food-ul si medicamentele ptr slabit, e de la sine inteles. ideea e cine-i pune sa consume asa ceva? le sta careva cu pistolul la tampla?

    RăspundețiȘtergere
  10. dupa parerea mea poti consuma orice iti pofteste inimioara. Nu asta-i problema ci moderatia. Sau mai bine zis lipsa ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca obezitatea si la copii si la adulti ,tine de lipsa totala de sport,sau ardere a caloriilor asimilate...sedentarism..
    daca sta toata ziua la p.c. facand clapetita,nu alearga ,nu se joaca...asa ajunge...si damele sau masculii,care au aceasta problema ,tot din cauza comoditatii...suie curul in masina ,se duce la birou,trece pa la fast-food,baga si o cola...si iar in masina,ca de ...si uite ce rotunjor/a este...sanatate curata...bvo post.

    RăspundețiȘtergere
  12. te bagi? http://grapefruits.wordpress.com/2010/05/26/concurs-de-slabit-controverse/

    RăspundețiȘtergere
  13. @Grapefruits, ti-am dat raspunsul pe blog! ;) hai ca-mi place ideea, sper sa fie cu succes :D

    RăspundețiȘtergere